Innostu Rautilasta!

Rautiulan kivilaituri 1910-luvulla

Toinen brändäyksen kohteista on Vehmaalla sijaitseva Rautilan kylä. Rautilan löydät 14,5 kilometriä pitkän Vehmassalmen rannasta.

Kylän kukoistus alkoi 1800-luvun puolivälin jälkeen höyrylaivakaudesta ja 1900-luvun alussa Rautila oli Vehmaan kirkonkylän ohella toinen kunnan keskuksista. Tuohon aikaan Rautilasta löytyi muun muassa meijeri, kylpylaitos, höyrysaha ja -mylly, puhelinkeskus, lääkäri, apteekki, osuuskauppa, kauppa- ja vaatetusliike, valokuvaamo, kaksi pankkia, posti, kansakoulu, maatalouskoulu, kotitalouskoulu ja VPK.

Tänä päivänä Rautila on elävä kesäkylä, jossa aikanaan kylässä asuneiden jälkipolvet viettävät kesälomiaan tai eläkepäiviään. Kyläyhdistyksen sauna lämpiää arki-iltaisin talkoovoimin ja ihmiset kokoontuvat uimaan ja saunomaan. Yhteisöstä ja lämpimistä löylyistä tullaan nauttimaan kauempaakin.

Rautilassa on paljon nähtävää ja tehtävää! Vehmassalmen tanssipaviljonki, karavaanarialue, kunnan uimaranta, kyläyhdistyksen rantasauna, tenniskenttä ja baari ilahduttavat vieraita ja asukkaita yhtälailla. Tule tutustumaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s